Ενδιαφέρον για κατασκευές, χάλυβα στις ευρωαγορές

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις διατηρούν το μεσημέρι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ τα futures προοιωνίζουν μικτό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις διατηρούν το μεσημέρι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ τα futures προοιωνίζουν μικτό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι επιλεκτικό και επικεντρώνεται στους τίτλους αεροπορικών μεταφορών, οι οποίοι βυθίστηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη.

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τους κλάδους χαλυβουργίας και κατασκευών, μετά την ανακοίνωση σημαντικής αύξησης της παραγωγής χάλυβα και περαιτέρω ανόδου των τιμών.

Η εμφάνιση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι ελαφρά ανοδική, με τους 14 από τους 17 βασικούς δείκτες της Δυτικής Ευρώπης να εμφανίζουν κέρδη το μεσημέρι. Πάντως οι δείκτες Stoxx 50, Stoxx 600 και Euro Stoxx 50 οδεύουν για την δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.

Η BMW ενισχύεται μετά την αναβάθμιση σε ”διακράτηση” από ”πώληση” από την Deutsche Bank και η Eni ενισχύεται επίσης μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την Morgan Stanley. Η BAE εμφανίζει κέρδη εν αναμονή υπογραφής συμφωνίας με την Ινδία για την εξαγορά 66 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Hawk.

Επιλεκτικό ενδιαφέρον προβλέπεται να επικρατήσει και στις συναλλαγές στην Wall Street, σύμφωνα με τις ενδείξεις που δίνει η προθεσμιακή αγορά. Σε επιχειρηματικό επίπεδο ενδιαφέρον προβλέπεται να εκδηλωθεί για την μετοχή της Adobe Systems που ανακοίνωσε διπλασιασμό κερδών και πωλήσεις ρεκόρ στο α’ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v