Διόρθωση υψηλότερα επιδιώκουν οι ευρωαγορές

Τάσεις σταθεροποίησης σε υψηλότερα επίπεδα επιδιώκουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις κάθετες απώλειες που προκάλεσε η επαναφορά του τρομοφόβου στις διεθνείς αγορές. Ο ασφαλιστικός κλάδος στο επίκεντρο.

Τάσεις σταθεροποίησης σε υψηλότερα επίπεδα επιδιώκουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις κάθετες απώλειες που προκάλεσε η επαναφορά του τρομοφόβου στις διεθνείς αγορές.

Ο δείκτης FTSE διορθώνει 0,41% υψηλότερα στις 4.431 μονάδες. Ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,74% στις 3.839 μονάδες και ο CAC ακολουθεί με κέρδη 0,49% στις 3.591 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρική Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Fed αναμένεται ευρύτατα ότι θα διατηρήσει σταθερά επιτόκια, αλλά ενδέχεται να προσφέρει στις αγορές ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική της στη συνέχεια.

Εντονη δραστηριότητα εμφανίζεται στον ασφαλιστικό κλάδο μετά την ανακοίνωση της Assurances Generales de France, μονάδας της γερμανικής Allianz, ότι τα καθαρά κέρδη 2003 σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 763 εκατ. ευρώ, έναντι 692 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές.

Στον ίδιο κλάδο αναμένονται και τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης ιταλικής ασφαλιστικής, της Assicurazioni Generali, που προβλέπεται να ανακοινώσει κέρδη δ’ τριμήνου 215 εκατ. ευρώ μετά από ζημίες 404 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v