BNP Paribas: Εξαγορά της Community First στις ΗΠΑ

Μετά από ένα χρόνο τουλάχιστον αναζήτησης, η BNP Paribas, η μεγαλύτερη σε ενεργητικό τράπεζα της Γαλλίας, κατέληξε στην απόφαση να εξαγοράσει την Community First Bankshares προς 1,2 δισεκ. δολάρια σε ρευστό, προκειμένου να επεκταθεί στις μεσοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής.

BNP Paribas: Εξαγορά της Community First στις ΗΠΑ
Η BNP Paribas, η μεγαλύτερη σε ενεργητικό τράπεζα της Γαλλίας, κατέληξε στην απόφαση να εξαγοράσει την Community First Bankshares προς 1,2 δισεκ. δολάρια σε ρευστό, προκειμένου να επεκταθεί στις μεσοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής.

Η θυγατρική της BNP BancWest, που είναι η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Καλιφόρνια, θα πληρώσει 32,25 δολάρια ανά μετοχή για την Community First, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιριών. Η τιμή που προσφέρει είναι 15% υψηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής στα 28 δολάρια χθες.

Ο πρόεδρος της BNP Michel Pebereau, έχει ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον ότι η τράπεζα αναζητεί περιουσιακά στοιχεία προς εξαγορά στις ΗΠΑ.

Η Community First έχει συνολικό ενεργητικό 5,5 δισεκ. δολαρίων, καταθέσεις 4,4 δισεκ. δολαρίων και 155 γραφεία σε αρκετές Πολιτείες.

Η τιμή που προσφέρει η BNP αντιστοιχεί στις 16 φορές έναντι των κερδών 2003 και είναι 14% υψηλότερη από τον μέσο όρο τιμής κλεισίματος της μετοχής στο τελευταίο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η BNP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v