Βύθιση στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στη Μαδρίτη

Εντονες απώλειες στις ευρωαγορές, μετά την μεγάλη πτώση της Wall Street και καθώς η Ευρώπη συνταράσσεται από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Μαδρίτη. Πτώση 1,6% στον δείκτη IBEX στη Μαδρίτη, κάτω από τις 4.000 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Ακολουθώντας την πτώση της Wall Street, που χθες εμφάνισε τις μεγαλύτερες απώλειες σε τέσσερις μήνες, οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται με σημαντικές απώλειες.

Και οι 17 βασικοί δείκτες στις αγορές της δυτικής Ευρώπης υποχωρούν, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX αντιδρά με απώλειες 1,6% στις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το πρωί στη Μαδρίτη.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE βυθίστηκε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 4.500 μονάδων και κινείται με απώλειες 1,55% στις 4.474 μονάδες. Ο DAX με κάθετη πτώση της τάξης του 2,87% κινείται στις 3.928 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι κινείται με απώλειες 1,94% στις 3.685 μονάδες.

Στις αγορές επικρατούν ανησυχίες ότι η επιχειρηματική κερδοφορία δεν θα επιβραβεύσει τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι τιμές των μετοχών. Ανησυχίες υπάρχουν και για την μακρο-οικονομική κατάσταση, καθώς τα στοιχεία από τις ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν το σενάριο δημιουργίας θέσεων εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Σημαντικές απώλειες εμφανίζει η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Βρετανίας, της Royal & Sun Alliance Insurance, καθώς ανακοίνωσε ζημιές διπλάσιες από τις αναμενόμενες. Η Aegon, τρίτη σε μέγεθος ασφαλιστική της Ευρώπης, εμφανίζει απώλειες 3,6%.

Οι πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές επιτείνονται από φήμες που θέλουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επαναλαμβάνει ότι τα επίπεδα των επιτοκίων στην ευρωζώνη παραμένουν ”κατάλληλα.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v