Ο κλάδος λιανικής στηρίζει τις ευρωαγορές

Ο κλάδος λιανικών πωλήσεων υποστήριξε υψηλότερα τις ευρωαγορές, σε μια συνεδρίαση χωρίς σαφή κατεύθυνση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα macro για Ευρώπη και ΗΠΑ, ελπίζοντας σε ενδείξεις για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης και των επιτοκίων.

Ο κλάδος λιανικών πωλήσεων υποστήριξε υψηλότερα τις ευρωαγορές, σε μια συνεδρίαση που κατά τ’άλλα δεν είχε σαφή κατεύθυνση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νέα macro για Ευρώπη και ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, ελπίζοντας σε ενδείξεις για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης και των επιτοκίων.

Ο κλάδος λιανικών πωλήσεων ενισχύεται χάρη στην αναβάθμιση της μετοχής της GUS από την Merrill Lynch. Αναβάθμιση έκανε και η Goldman Sachs για τον κλάδο ενέργειας της Ευρώπης, καθώς και η UBS για την μετοχή της Suez.

Ο δείκτης FTSΕ εμφανίζει οριακές απώλειες 0,02% στις 4.546 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,48% στις 2.119 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,46% στις 3.778 μονάδες.

Τα αμερικανικά προθεσμιακά συμβόλαια προοιωνίζουν ήπια ανοδικές τάσεις για τις αγορές της Νέας Υόρκης, καθώς μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία την περασμένη εβδομάδα, ορισμένοι επενδυτές περιμένουν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αποφύγει αύξηση των επιτοκίων σύντομα.

Σημαντική άνοδο εμφανίζει η μετοχή της Berkshire Hathaway στη γερμανική αγορά, μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των κερδών δ’ τριμήνου 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v