Οριακές διακυμάνσεις εν αναμονή απασχόλησης ΗΠΑ

Οριακές είναι οι διακυμάνσεις των μετοχών στις ευρωαγορές, καθώς αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση στην αμερικανική αγορά. Οι οικονομολόγοι περιμένουν σημαντική βελτίωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οριακές είναι οι διακυμάνσεις των μετοχών στις ευρωαγορές, καθώς αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση στην αμερικανική αγορά.

Πιέσεις ασκεί στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας η προειδοποίηση της Intel ότι οι πωλήσεις της στο α’ τρίμηνο δεν θα είναι τόσο καλές όσο προβλεπόταν. Τα αποτελέσματα του κολοσσού της πληροφορικής δημοσιοποιήθηκαν μετά το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street και αναμένεται να επιδράσουν σήμερα αρνητικά και στις ΗΠΑ.

Ηδη στην Ευρώπη οι μετοχές ημιαγωγών πιέζονται από την προειδοποίηση της Intel αλλά ο κλάδος τεχνολογίας ισορροπεί χάρη στην πρόβλεψη της Nokia ότι η βιομηχανία υπηρεσιών ασύρματης τηλεφωνίας θα διπλασιαστεί σε μέγεθος το 2007.

Μικτή είναι η εμφάνιση και των βασικών δεικτών στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,21% στις 4.549 μονάδες και τον DAX 0,25% στις 4.144 μονάδες αλλά τον CAC να ενισχύεται 0,13% στις 3.781 μονάδες.



Στη Νέα Υόρκη οι προθεσμιακές αγορές προμηνύουν σταθεροποίηση με ελαφρώς πτωτικές τάσεις. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία.

Οι προσδοκίες για τα στοιχεία είναι μεγάλες, καθώς οι ιδιώτες οικονομολόγοι πιστεύουν ότι τον Φεβρουάριο προστέθηκαν 130.000 νέες θέσεις εργασίας, που θα είναι η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τριών χρόνων, από τότε δηλαδή που ανέλαβε η κυβέρνηση Μπους.

Θα είναι επίσης η έκτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση, η πιο μακρά δηλαδή περίοδος βελτίωσης σε τέσσερα σχεδόν χρόνια. Οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, εκτιμούν ότι το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει διατήρηση της ανεργίας στο 5,6%, που είναι χαμηλό διετίας.

Σήμερα αναμένεται επίσης η ανακοίνωση της Federal Reserve για την καταναλωτική πίστη. Εκτιμάται ότι τα προσωπικά δάνεια έφτασαν τον Ιανουάριο στα 5 δισεκ. δολάρια, μετά από αύξηση στα 6,6 δισεκ. δολάρια τον Δεκέμβριο. Το εν λόγω μέγεθος δεν περιλαμβάνει τα στεγαστικά δάνεια, τα οποία θα ανακοινωθούν νωρίτερα (δεν υπάρχει πρόβλεψη).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v