Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι ευρωαγορές μετά την διατήρηση σταθερών επιτοκίων από την ΕΚΤ. Επιφυλακτικές τάσεις προμηνύουν τα Futures την Wall Street, καθώς αναμένονται στοιχεία για την αμερικανική ανεργία.

Με άνοδο σε υψηλότερα επίπεδα αντιδρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην -ευρύτατα αναμενόμενη- απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια της ευρωζώνης στο 2%.

Οι επενδυτές αναμένουν την κρίσιμη ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Ζαν-Κλωντ Τρισέ, που ενδέχεται να περιέχει ενδείξεις για τις μελλοντικές προθέσεις της τράπεζας όσον αφορά την νομισματική πολιτική.

Ο δείκτης FTSE καταγράφει άνοδο 0,43% στις 4.544 μονάδες. Ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,52% στις 4.092 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,24% στις 3.767 μονάδες.

Πιέσεις ασκούνται στον κλάδο ενέργειας, μετά την αναταραχή που προκάλεσε η διοικητική αναδιοργάνωση στην Royal Dutch/Shell Group.

Κέρδη εμφανίζουν οι τίτλοι ψηφιακής τεχνολογίας, όπως η Nokia, η ASML και η STMicroelectronics μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για αύξηση των πωλήσεων του κλάδου στην αγορά της Κίνας.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν οριακές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα σημερινά macro και δη τα στοιχεία για την ανεργία.

Οι οικονομολόγοι περιμένουν, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, ότι το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει μείωση των αρχικών αιτήσεων ανεργίας στις 345.000, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο τριών ετών.

Το υπουργείο θα ανακοινώσει επίσης τα στοιχεία για την παραγωγικότητα, που προβλέπεται ότι ενισχύθηκε στο δ’ τρίμηνο με ετήσιο ρυθμό 2,7%, όσο και στο προηγούμενο τρίμηνο.

Τέλος, το υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες, για τις οποίες οικονομολόγοι προβλέπουν υποχώρηση 0,5% τον Ιανουάριο μετά από βελτίωση 1,1% τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v