Κέρδη στις ευρωαγορές, ικανοποίησε η HSBC

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, δυνατά κέρδη στις τράπεζες μετά τα αποτελέσματα της HSBC. Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ το επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με αισιόδοξα μηνύματα για την αμερικανική οικονομία.

Το επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος στρέφεται αυτή την εβδομάδα στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η πλειονότητα των αναλυτών δεν περιμένει περαιτέρω μείωση των επιτοκίων του ευρώ, παρά τις εκκλήσεις πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων για χαλάρωση της πιστωτικής πολιτικής προκειμένου να εκτονωθούν οι ανοδικές πιέσεις στο ευρώ και να τροφοδοτηθεί ανάκαμψη.

Στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης αντιδρά με εκτίναξη η μετοχή της BHP Billiton, του μεγαλύτερου ομίλου ορυχείων στον κόσμο, καθώς εξασφάλισε συμβόλαιο πώλησης σιδήρου αξίας 9 δισ. δολαρίων από την κινεζική χαλυβουργία.

Με δυναμική άνοδο αντιδρά και η μετοχή της HSBC στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της, που ικανοποίησαν την αγορά, συμπαρασύροντας υψηλότερα τον τραπεζικό κλάδο στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,65% στις 4.521 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη ανεβαίνει 0,87% στις 4.053 μονάδες. Ο δείκτης CAC ενισχύεται 0,50% στις 3.744 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v