Συνεχίζεται η τεχνολογική διόρθωση στις ευρωαγορές

Διατηρούνται οι πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, μετά τη βύθιση του Nasdaq στις ΗΠΑ στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους. Πτωτικές τάσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση του Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία.

Η τεχνολογική διόρθωση στη Wall Street, όπου ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βυθίστηκε στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους, προκάλεσε πτωτικές τάσεις στις τεχνολογικές μετοχές στην Ευρώπη.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει οριακές απώλειες 0,08% στις 4.520 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,31% στις 4.056 μονάδες και ο CAC 0,18% στις 3.724 μονάδες.

Οι μετοχές των εταιριών που σχετίζονται με τη νέα τεχνολογία υφίστανται έντονες πωλήσεις μετά την ολοκλήρωση της περιόδου ανακοίνωσης κερδών, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η μεγάλη άνοδος που έχει εμφανίσει ο κλάδος δεν θα συμβαδίσει με την κερδοφορία πολλών επιχειρήσεων στη συνέχεια.

Ο τεχνολογικός κλάδος εμφάνισε το 2003 τα μεγαλύτερη κέρδη στις μεγάλες αγορές Ευρώπης, ΗΠΑ και Ασίας.

Η ανακοίνωση της Clariant ότι θα προχωρήσει σε πωλήσεις μετοχών και περικοπές θέσεων εργασίας ασκεί πιέσεις και στον χημικό κλάδο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σήμερα στην ανακοίνωση του δείκτη Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο δείκτης θα διατηρηθεί τον Φεβρουάριο στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών του προηγούμενου μήνα, παρά την άνοδο του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v