Τεχνολογικές ρευστοποιήσεις στις αγορές

Υποτονικό το κλίμα στις διεθνείς αγορές, καθώς η άνοδος των τελευταίων συνεδριάσεων προκαλεί τάσεις ρευστοποίησης κερδών. Απογοήτευσε τις προσδοκίες δυναμικού ράλι στην τεχνολογία η Κάρλι Φιορίνα της HP, δηλώνοντας ότι δεν διαβλέπει ”εκτίναξη” των πωλήσεων του κλάδου αλλά ”σταθερή ανάκαμψη.”

Υποτονικό το κλίμα στις διεθνείς αγορές σήμερα, καθώς η άνοδος των τελευταίων συνεδριάσεων προκαλεί τάσεις ρευστοποίησης κερδών. Οι επενδυτές σε ΗΠΑ και Βρετανία προτιμούν το περιθώριο μέχρι να περάσει η περίοδος λήξης προθεσμιακών συμβολαίων και να καθοριστεί μια πιο σαφής κατεύθυνση στις αγορές.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE εμφανίζει ανοδικές τάσεις 0,5% στις 4.538 μονάδες, έχοντας κινηθεί με αρνητικό πρόσημο μέχρι το μεσημέρι. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε αρνητικό επίπεδο και κινείται το μεσημέρι με απώλειες 0,38% στις 4.125 μονάδες.

Στην κατά κλάδους εικόνα, η τεχνολογία εμφανίζει τάσεις σταθεροποίησης σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ κέρδη σημειώνουν οι μετοχές ενεργειακών τίτλων καθώς το πετρέλαιο εμφανίζει ανοδικές τάσεις.

Στην αμερικανική αγορά προβλέπεται να επικρατήσουν τάσεις ρευστοποίησης κερδών στον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος έχει καταγράφει τους τελευταίους μήνες θεαματικά κέρδη. Κορυφαία εταιρία του χώρου διασκέδασε χθες τις προσδοκίες για δυναμική εκτίναξη στις πωλήσεις του κλάδου, δημιουργώντας την ανησυχία ότι ίσως τα κέρδη των επιχειρήσεων του κλάδου δεν θα ανταποκριθούν στην άνοδο των τιμών των μετοχών τους.

Η διάσημη διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett-Packard, Κάρλι Φιορίνα, δήλωσε ότι δεν διαβλέπει ”έκρηξη” στις τεχνολογικές δαπάνες, αλλά μάλλον ”σταθερή ανάπτυξη.” Η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από το μέτωπο των macro, αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή Ιανουαρίου. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο δείκτης έτρεξε με ρυθμό 0,3% στον εν λόγω μήνα, κυρίως εξαιτίας της ανόδου των τιμών ενέργειας, με τον ταχύτερο ρυθμό δηλαδή από τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο για τον πληθωρισμό πλην των τιμών ενέργειας και τροφίμων προβλέπεται αύξηση μόλις 0,1% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ποσοστό που υποδεικνύει ότι δεν αναπτύσσονται πληθωριστικές πιέσεις.



Τα προθεσμιακά συμβόλαια προοιωνίζουν τάσεις σταθεροποίησης στην Wall, με οριακή πτώση για τον δείκτη Dow Jones και ελαφρά άνοδο για Nasdaq και S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v