Ανοδος ευρωαγορών λόγω ημιαγωγών, πρώτων υλών

Οι κλάδοι ημιαγωγών και πρώτων υλών ωθούν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις ευοίωνες προβλέψεις για την πορεία των δύο κλάδων. Ικανοποίηση το Λονδίνο από τα αποτελέσματα της Royal Bank και στο Παρίσι από τα κέρδη της Total.

Θετικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές, χάρη στα ικανοποιητικά αποτελέσματα κορυφαίων εταιριών και τις ευοίωνες προβλέψεις για σημαντικούς κλάδους.

Οι αγορές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από την οποία πάντως δεν αναμένεται να προκύψει μεταβολή της πιστωτικής πολιτικής.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τίτλοι ημιαγωγών όπως η ASML Holding και η ASM International μετά την πρόβλεψη της Applied Materials, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής εξοπλισμού ημιαγωγών στον κόσμο, ότι θα καταθέσει στο τρέχον τρίμηνο κέρδη καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ανοδικές τάσεις εκδηλώνουν και οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών μετά την πρόβλεψη της χαλυβουργίας Arcelor ότι οι τιμές του χάλυβα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν καθώς αυξάνεται η ζήτηση.

Τα κέρδη 2003 της χαλυβουργίας διαμορφώθηκαν στα 257 εκατ. ευρώ μετά από ζημίες 121 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Από την ίδιο κλάδο, η BHP Billiton ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών δ’ τριμήνου στα 821 εκατ. δολάρια έναντι 359 εκατ. δολαρίων στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,2% στις 4.451 μονάδες. Ο DAX εμφανίζει άνοδο 0,43% στις 4.113 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,21% στις 3.716 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v