Royal Bank: Βελτίωση κερδών 17% στο 2003

Οι εξαγορές σε ΗΠΑ και Βρετανία καθώς και η εκτίναξη των καταναλωτικών δανείων στην Αγγλία, ώθησαν σε άνοδο 17% τα κέρδη της Royal Bank of Scotland. Τα καθαρά κέρδη 2003 διαμορφώθηκαν στις 2,32 δισεκ. στερλίνες, έναντι 2,17 δισεκ. που περίμεναν οι αναλυτές.

Royal Bank: Βελτίωση κερδών 17% στο 2003
Ενισχύθηκαν 17% τα κέρδη της Royal Bank of Scotland, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Αγγλίας βάση ενεργητικού, καθώς οι εξαγορές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία όπως η αύξηση του δανεισμού σε εθνικό επίπεδο ώθησαν υψηλότερα τα έσοδα της εταιρίας.

Τα καθαρά κέρδη στο 2003 αναρριχήθηκαν στις 2,32 δισεκ. στερλίνες από 1,97 δισεκ. το 2002. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 2,17 δισεκ. στερλινών.

Η Royal Bank προχώρησε πέρσι σε δαπάνες ύψους 4,5 δισεκ. δολαρίων για εξαγορές εταιριών στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδά της, καθώς τα κέρδη από την εξαγορά της National Westminster Bank το 2000 αρχίζουν να εξασθενίζουν.

Όπως και οι ανταγωνιστές της, η Royal Bank of Scotland ευνοήθηκε από την εκτίναξη στον δανεισμό των Βρετανών καταναλωτών πέρσι, όταν τα βρετανικά επιτόκιο κινούνταν στο χαμηλότερο επίπεδο μισού αιώνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v