Σταθεροποιητικές τάσεις για τις ευρωαγορές

Καθώς η επίδραση των αισιόδοξων δηλώσεων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ ”ξεθυμαίνει”, τα πρωινά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές περιορίζονται ενώ και η Wall Street, προβλέπεται να εμφανίσει τάσεις σταθεροποίησης μετά τα χθεσινά κέρδη.

Καθώς η επίδραση των αισιόδοξων δηλώσεων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ ”ξεθυμαίνει”, τα πρωινά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές περιορίζονται ενώ και η Wall Street, προβλέπεται να εκδηλώσει τάσεις σταθεροποίησης μετά τα χθεσινά κέρδη.

Ο δείκτης FTSE κινείται με απώλειες 0,27% στις 4.384 μονάδες, υπό την πίεση του φαρμακευτικού και του τραπεζικού κλάδου.

Τις φαρμακοβιομηχανίες πιέζουν τα αποτελέσματα της Glaxo, η οποία ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη από τα αναμενόμενα (1,28 δισεκ. στερλίνες έναντι 1,64 δισεκ. που προέβλεπαν οι ιδιώτες οικονομολόγοι) και τις τράπεζες τα αποτελέσματα της Barclays.

Στην Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,32% και στο Παρίσι ο CAC 0,33%.

Στην Wall Street οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν διόρθωση σε χαμηλότερα επίπεδα για τον δείκτη Dow Jones, που εκτινάχθηκε χθες σε ρεκόρ 32 μηνών. Για τους δείκτης S&P και Nasdaq, τα futures υποδεικνύουν τάσεις σταθεροποίησης στα χθεσινά επίπεδα.

Η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα της Dell, της μεγαλύτερης εταιρίας προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, που είναι από τις τελευταίες μεγάλες αμερικανικές εταιρίες που δημοσιοποιούν στοιχεία για την κερδοφορία δ’ τριμήνου 2003.

Από το μακρο-οικονομικό μέτωπο, αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου και τα βιομηχανικά αποθέματα Δεκεμβρίου, καθώς και ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας σε εβδομαδιαία βάση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,5%, αμετάβλητες από τον Δεκέμβριο, ενώ τα βιομηχανικά αποθέματα αυξήθηκαν 0,2% μετά την αύξηση 0,3% του προηγούμενου μήνα. Ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας προβλέπεται ότι έχει υποχωρήσει στις 345.000 από 356.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v