Εγκρίθηκε η ”απογείωση” Air France–KLM

Η δημιουργία της ισχυρότερης αεροπορικής εταιρίας στον κόσμο με την συγχώνευση Air France-KLM είναι πλέον γεγονός, μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Κοντά στη συμμαχία και η Alitalia.

Εγκρίθηκε η ”απογείωση” Air France–KLM
Το πράσινο φώς για την δημιουργία της ισχυρότερης αεροπορικής εταιρίας στον κόσμο έδωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, εγκρίνοντας την συγχώνευση της Air France με την ολλανδική KLM.

Η Κομισιόν έδωσε την έγκρισή της στην συγχώνευση με την προϋπόθεση ότι οι δύο αεροπορικές εταιρίες θα διακόψουν 47 δρομολόγια, κυρίως από το Παρίσι και το Άμστερνταμ.

Η συμφωνία, που αποτιμάται στα 800 εκατ. ευρώ και πλέον, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το πολύ μέχρι τις αρχές Μαΐου. Η ανταλλαγή μετοχών, με 11 μετοχές της Air France για 10 μετοχές της KLM, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα.

Η Κομισιόν που ελπίζει ότι με την εν λόγω συμφωνία θα δοθεί ουσιαστική ώθηση στην ενοποίηση του κερματισμένου αεροπορικού κλάδου, ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω παραχωρήσεις για να ευοδωθεί και η συμμαχία της Air France με την Alitalia.

Ο ιταλικός αερομεταφορέας επιθυμεί την συμμετοχή του στην Air France-KLM και η Επιτροπή έχει υποδείξει ότι είναι έτοιμη να εγκρίνει την συμμαχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v