Ericsson και EMI ωθούν ανοδικά την Ευρώπη

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η σύνοδος της G7 δεν περιείχε ”εκπλήξεις” για τις αγορές. Ενδιαφέρον για τις μετοχές του αεροπορικού κλάδου, μετά τα καλά αποτελέσματα της British Airways.

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η σύνοδος της G7 δεν περιείχε ”εκπλήξεις” για τις αγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,24% στις 4.413 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,77% στις 4.975 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 0,67% στις 3.648 μονάδες.

Ανοδικά κινείται η Ericsson μετά τη σύσταση της Morgan Stanley προς τους επενδυτές να αυξήσουν τις θέσεις τους στη μετοχή. Σε αναβάθμιση προχώρησε και η Bear Stearns για τη μετοχή της EMI Group.

Δραστηριότητα παρατηρείται και στη μετοχή της Carrefour, της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας πολυκαταστημάτων στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα ανοίξει τέσσερα επιπλέον καταστήματα στην Ινδονησία, όπου η επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας βελτιώνει τη ζήτηση για τρόφιμα, ρούχα και οικιακά είδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v