Πιέσεις στις ευρωαγορές εν όψει G7

Οι νέες απώλειες του δολαρίου και οι ενδείξεις ότι η G7 δεν θα παρέμβει στην πτώση του νομίσματος ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές. Από το τρέχον τρίμηνο θα ”φανούν” οι πραγματικές επιπτώσεις της πτώσης του δολαρίου στα ευρωπαϊκά κέρδη, εκτιμούν αναλυτές.

Η νέα πτώση του δολαρίου και οι ενδείξεις ότι οι υπουργοί Οικονομικών της G7 δεν θα παρέμβουν για να περιορίσουν την πτώση του νομίσματος, καθώς και η απογοήτευση που προκάλεσαν στον τεχνολογικό κλάδο τα αποτελέσματα της Cisco, ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,34% στις 4.375 μονάδες, ο DAX 0,58% στις 4.033 μονάδες και ο CAC 0,47% στις 3.621 μονάδες.

Η Akzo Nobel και η Ciba Specialty Chemicals προστέθηκαν στις εταιρίες που επέρριψαν τη μείωση των κερδών τους στην πτώση του δολαρίου. Σύμφωνα με την Deutsche Bank, τα κέρδη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων υποχωρούν 3,5% σε κάθε πτώση 10% του δολαρίου.

Αναλυτής της Credit Suisse Asset Management δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι η επίδραση της αδυναμίας του δολαρίου θα αρχίσει ουσιαστικά να φαίνεται στην κερδοφορία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από αυτό το τρίμηνο.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η Imperial Tobacco Group ενισχύεται 2,4% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της σε ”αγορά” από την UBS. Επιπλέον, η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύσταση για την Infineon Technologies σε ”υπεραπόδοση” και της ASML σε ”ίση με της αγοράς.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v