”Αναταράξεις” στην Ευρώπη από ΑΕΠ ΗΠΑ (update)

Η αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ δ΄ τριμήνου στο 4% από το 8,2% της προηγούμενης μέτρησης, επιφέρει νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές που περιορίζουν στο ελάχιστο τα αρχικά κέρδη. Αρνητικές ενδείξεις για το ”άνοιγμα” της Wall Street από τα futures. Οι μετοχές κινητής τηλεφωνίας, που οδηγούν τα κέρδη στις ευρωαγορές, προβλέπεται να δημιουργήσουν θετικό κλίμα και στη Wall Street. Κρίσιμα macro για την αμερικανική οικονομία, με εκτιμήσεις για ανάπτυξη του ΑΕΠ 5% στο δ’ τρίμηνο του έτους.

Η αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ δ΄ τριμήνου στο 4% από το 8,2% της προηγούμενης μέτρησης, επιφέρει νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές που περιορίζουν στο ελάχιστο τα κέρδη.

Για την ώρα, τα νήματα στις διεθνείς αγορές κινούν τα θεαματικά κέρδη που ανακοίνωσε ο όμιλος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nortel Networks, τα οποία έχουν εμπνεύσει δυναμική άνοδο στον κλάδο τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης και προβλέπεται να έχουν ανάλογη επίδραση στον αμερικανικό κλάδο.

Τα futures της αμερικανικής αγοράς κάνουν λόγο για οριακά πτωτική έναρξη της συνεδρίασης.

Οι εκτιμήσεις για το αμερικανικό ΑΕΠ έκαναν λόγο για ανάπτυξη με ρυθμό της τάξης του 5% από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, μετά από ανάπτυξη 8,2% σε ετήσια βάση κατά το γ’ τρίμηνο.

Στα υπόλοιπα macro από τις ΗΠΑ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν προβλέπεται ότι διαμορφώθηκε στο 103, χαμηλότερα από την αρχική πρόβλεψη 103,2 αλλά υψηλότερα από το 92,6 του Δεκεμβρίου.

Ο δείκτης παραγγελιών του κλάδου μεταποίησης Chicago purchasing managers εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 62 τον Ιανουάριο από 61,2 τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,14% στις 4417,6 μονάδες, ενώ περί το 0,01% υποχωρεί ο DAX στις 4095,12 μονάδες. Ο CAC σημειώνει κέρδη 0,16% στις 3668,31.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v