Απώλειες στην Ευρώπη μετά τις δηλώσεις Γκρίνσπαν

Με ευρεία διόρθωση αντιδρούν οι ευωραγορές στις δηλώσεις Γκρίνσπαν που φέρνουν πιο κοντά την προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο προσφέρουν οι θετικές εκτιμήσεις της STMicroelectronics.

Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν προκαλεί ευρεία διόρθωση στις ευρωαγορές.

Η Fed δεν επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις της ότι δεσμεύεται να κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για μεγάλο διάστημα, αλλά δήλωσε ότι ”θα δείξει υπομονή” με τη διατήρηση χαμηλού κόστους δανεισμού.

Οι περισσότεροι αναλυτές ερμηνεύουν τη διατύπωση ως ένδειξη ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Αλαν Γκρίνσπαν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων γρηγορότερα απ’ ό,τι αναμενόταν.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει απώλειες 0,58% στις 4.442 μονάδες. Ο DAX υποχωρεί 0,71% στις 4.120 μονάδες και ο CAC ακολουθεί με πτώση 0,68% στις 3.681 μονάδες.

Θετικά επιδρούν στον κλάδο ημιαγωγών οι προβλέψεις της STMicroelectronics, ο μεγαλύτερος πελάτης της οποίας είναι η Nokia, ότι οι πωλήσεις της στο τρέχον α’ τρίμηνο ενδέχεται να τριπλασιαστούν.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Royal Philips Electronics, μετά την ανακοίνωση της Taiwan Semiconductor Manufacturing ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου εξαπλασιάστηκαν χάρη στη ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v