Συσσώρευση δυνάμεων για ευρωαγορές

Δυνάμεις συσσωρεύουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ επιχειρούν να αφομοιώσουν τη χθεσινή διόρθωση στη Wall Street και τις ρευστοποιήσεις κερδών σε τεχνολογικούς τίτλους. Στο επίκεντρο και οι τράπεζες, μετά τις δηλώσεις στελέχους της HVB, το οποίο εκτιμά ότι το 2004 θα είναι έτος συγχωνεύσεων για τις γερμανικές τράπεζες.

Τάσεις συσσώρευσης καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ως αποτέλεσμα των πιέσεων που παρατηρήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού βρέθηκαν τίτλοι της τεχνολογίας, αλλά και των τηλεπικοινωνιών, τάση που σύμφωνα με αναλυτές είναι πιθανό να συνεχιστεί και στην Ευρώπη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου η αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στα αποτελέσματα της Microsoft, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων, γεγονός το οποίο προκάλεσε ανακούφιση.

Τόνωση αναμένεται να προκαλέσουν στον τραπεζικό κλάδο οι δηλώσεις στελέχους της HVB, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα, εκτιμά ότι για τις γερμανικές τράπεζες το 2004 θα είναι έτος συγχωνεύσεων.

Στο -0,1% και τις 4.472 μονάδες κινείται ο FTSE-100, ενώ μεταβολή της τάξης του 0,29% εμφανίζει ο DAX, στις 4.151 μονάδες. Στο +0,15% και τις 3.701 μονάδες ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v