Φάρμακα και πετρελαϊκές τονώνουν DAX και CAC

Ανοδική ώθηση χαρίζουν σε CAC και DAX ειδήσεις από τον πετρελαϊκό και φαρμακευτικό κλάδο, ενώ πιέσεις ασκεί στο Λονδίνο η χθεσινή διόρθωση του Dow Jones και η ελαφρώς αρνητική εικόνα που παρουσιάζουν αυτή την ώρα τα futures των αμερικανικών αγορών.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι CAC 40 και DAX στα χρηματιστήρια του Παρισιού και του Λονδίνου, αντίστοιχα, ενώ οριακή μεταβολή σημειώνει ο δείκτης FTSE 100 στο Xρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ανοδικό τόνο δίνουν στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι μετοχές του πετρελαϊκού και του φαρμακευτικού κλάδου, καθώς οι πρώτες αντανακλούν την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, ενώ οι δεύτερες συγκεντρώνουν ενδιαφέρον λόγω των θετικών ειδήσεων από τη Schering.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις έρευνες για την ασφάλεια και την αξιοπιστία του αντισυλληπτικού χαπιού για άνδρες.

Αρνητική επίδραση έχει τελικά στον ευρωπαϊκό τεχνολογικό κλάδο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Advance Micro Devices για το δ΄ τρίμηνο, καθώς, αν και ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών σε επίπεδο κερδοφορίας, προέβλεψε επιβράδυνση των πωλήσεων στο α΄ τρίμηνο του 2004.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, στο αγγλικό χρηματιστήριο οι ανοδικές τάσεις αντισταθμίζονται εν μέρει από την επιφυλακτικότητα που προκάλεσε η χθεσινή διορθωτική κίνηση του Dow Jones, παρά τα θετικά εταιρικά νέα.

Αυτή την ώρα τα futures στις αμερικανικές αγορές είναι ελαφρά πτωτικά, με τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 να εμφανίζουν συχνές μεταβολές.

Στις 15.30 (ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τις άδειες οικοδόμησης και τις νέες κατοικίες για το μήνα Δεκέμβριο. Ο αριθμός των πρώτων εκτιμάται ότι θα δείξει μικρή άνοδο, ενώ αυτός των δευτέρων, υποχώρηση.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στο -0,07% και τις 4.496 μονάδες, ενώ κέρδη της τάξης του 0,53% καταγράφει ο δείκτης DAX, στο επίπεδο των 4.128 μονάδων. Στο +0,30% και τις 3.671 μονάδες ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v