Οι τράπεζες οδηγούν σε άνοδο τις ευρωαγορές

Θετική αντιστροφή του κλίματος καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο, ύστερα και από την ανακοίνωση της συμφωνίας-”μαμούθ” 58 δισ. δολ. στις ΗΠΑ από JP Morgan και Bank One. Την άνοδο ευνοεί και η υποχώρηση του ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο της εβδομάδας. Μικτή εικόνα δίνουν τα futures στη Wall, εν αναμονή των macro στοιχείων.

Οι τραπεζικές μετοχές αναλαμβάνουν να οδηγήσουν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την ανακοίνωση της συμφωνίας-”μαμούθ” μεταξύ JP Morgan-Bank One στις ΗΠΑ.

Την άνοδο των ευρωαγορών ευνοεί και η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ημερών.

Ειδικότερα, η JP Morgan Chase ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς της Bank One στις ΗΠΑ, έναντι του ποσού των 58 δισ. ευρώ, από την οποία πρόκειται να δημιουργηθεί ο δεύτερος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος των ΗΠΑ, πίσω από τη Citigroup.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Deutsche Bank, της HVB Group και της Commerzbank, στον απόηχο της αμερικανικής συμφωνίας.

Εξάλλου, και η ING Group κινείται υψηλότερα κατά 3,8%, καθώς η UBS αναβάθμισε τη σύστασή της για το μεγαλύτερο ολλανδικό χρηματοοικονομικό οργανισμό σε ”buy” από ”neutral”.

Θετικά ήταν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ της ευρωζώνης, το οποίο στο γ΄ τρίμηνο παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 0,4%, ποσοστό αντίστοιχο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα futures κάνουν λόγο για μικτή έναρξη, εν αναμονή των στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής, τα επιδόματα ανεργίας και τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώνεται στις 4.465,9 μονάδες με άνοδο 0,10%, ενώ ο DAX σημειώνει κέρδη 0,27% στις 4.065,80 μονάδες. Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει άνοδο 0,28% στις 3.622,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v