Ρευστοποιήσεις κερδών στις ευρωαγορές

Το ρητό ”αγορές με τη φήμη, πωλήσεις με το γεγονός” επιβεβαιώνουν οι ευρωαγορές, καθώς οι μετοχές υποχωρούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Intel, που ενέπνευσαν ρευστοποιήσεις στον κλάδο ημιαγωγών.

Σε χαμηλότερα επίπεδα για πρώτη συνεδρίαση στις τρεις τελευταίες κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις ρευστοποιήσεις που ενέπνευσαν τα αποτελέσματα της Intel.

Τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης εταιρίας ημιαγωγών στον κόσμο για το δ’ τρίμηνο 2003 ήταν καλά, αλλά οι προβλέψεις για τις πωλήσεις στο τρέχον τρίμηνο δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των οικονομολόγων και οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών στον κλάδο, που έχει εμφανίσει σημαντικά κέρδη στις τελευταίες εβδομάδες.

Η STMicroelectronics, η Infineon Technologies και η Royal Philips Electronics κινούνται με απώλειες. Και η ASML υποχωρεί λόγω ρευστοποιήσεων προς αποκόμιση κερδών, μολονότι ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη της μετά από έξι τρίμηνα.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο κινείται στις 4.446 μονάδες με πτώση 0,34%, ο δείκτης DAX με απώλειες 0,49% στις 4.035 μονάδες και ο CAC με πτώση 0,42% στις 3.597 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v