Διόρθωση στις ευρωαγορές, αισιοδοξία στη Wall

Οι ανησυχίες για τα λογιστικά σκάνδαλα και οι υποβαθμίσεις τραπεζικών μετοχών δίνουν ”ευκαιρία” για διόρθωση και αποκόμιση κερδών στις ευρωαγορές. Ανοδικά κινούνται τα futures στη Wall εν όψει επιχειρηματικών ανακοινώσεων.

Πτωτικές τάσεις διατηρούν οι ευρωαγορές, καθώς οι λογιστικές παρατυπίες που εντόπισε η Adecco δημιουργούν ανησυχίες για σκάνδαλα στην Ευρώπη, ειδικά καθώς η υπόθεση των παρατυπιών στην Parmalat βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Σημαντικές απώλειες σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος, μετά τη σύσταση οίκων για πώληση μετοχών της Deutsche Bank και της Banco Bilbao Vizcaya Argentaria.

Η J.P. Morgan υποβάθμισε τη σύστασή της για την Deutsche Bank (-2,1% στη διάρκεια της συνεδρίασης) σε ”υποστάθμιση” από ”αγορά”, θεωρώντας ότι η αισιοδοξία για τη μελλοντική της κερδοφορία καθρεφτίζεται ήδη στην τιμή της μετοχής. Η Dresdner υποβάθμισε την BBVA σε ”μείωση” θέσης από ”διακράτηση.”

Απώλειες εμφανίζει και η EADS (-2,3% κατά τη διάρκεια) μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της ότι η πτώση του δολαρίου κόστισε στην εταιρία περίπου 3 δισ. ευρώ πέρσι. Ο δείκτης FTSE κινείται με πτώση 0,17% στις 4.458 μονάδες και ο DAX με πτώση 0,51% στις 3.995 μονάδες.

Αντίθετα με την Ευρώπη, αισιοδοξία για τις επιχειρηματικές ανακοινώσεις επικρατεί στις ΗΠΑ και αναμένεται να οδηγήσει σε κέρδη τους αμερικανικούς δείκτες, όπως τουλάχιστον προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές της Wall.

Τα futures του Dow Jones ενισχύονται 30 μονάδες, στις 10.463 και του Nasdaq 4,5 μονάδες, στις 1.526.

Η Intel προβλέπεται να ανακοινώσει (την Τετάρτη) αύξηση κερδών α’ τριμήνου στα 25 σεντς ανά μετοχή (από 16 σεντς πέρσι), η General Electric (την Πέμπτη) αύξηση στα 45 σεντς ανά μετοχή από 31 σεντς πέρσι και η Apple (την Τετάρτη) αύξηση 14 σεντς από ζημία 2 σεντς πέρσι.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης αυτή την εβδομάδα η Sun Microsystems, η Yahoo! και η Bank of America.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v