Άνοδος στην Ευρώπη εν αναμονή της ΕΚΤ

Με το ενδιαφέρον στραμμένο στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της BoE για τα επιτόκια, οι ευρωαγορές κινούνται ανοδικά, καθοδηγούμενες από κινήσεις μεμονωμένων τίτλων.

Μεμονωμένοι τίτλοι δημιουργούν ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές το πρωί, σε μια συνεδρίαση όπου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Η πλειοψηφία των οικονομολόγων εκτιμά σε έρευνα του Bloomberg ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο 2%, τουλάχιστον μέχρι το δ’ τρίμηνο του έτους.

Μόνον ένας στους 37 οικονομολόγους της έρευνας, πιστεύει ότι η BoE θα αυξήσει το βρετανικό επιτόκιο repos από το 3,75% που είναι σήμερα. Ωστόσο 29 οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η τράπεζα της Αγγλίας θα κάνει την κίνηση των επόμενο μήνα.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται με κέρδη 0,48% στις 4.494 μονάδες. Ο DAX ενισχύεται 0,84% στις 4.037 μονάδες, ενώ ο CAC ακολουθεί με κέρδη 0,69% στις 3.588 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η EADS εξέδωσε πρόβλεψη για αύξηση λειτουργικών κερδών 20% στο 2004, ενώ η Siemens ανακοίνωσε ότι θα σκοπεύει να προχωρήσει σε εξαγορές για να βελτιώσει την παρουσία της στην ιατρική τεχνολογία, την κινητή τηλεφωνία και τον αυτοματισμό.

Σύμφωνα δε με δημοσίευμα, η Unilever σκοπεύει να προχωρήσει σε περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v