”Χωνεύουν” τα υψηλά οι ευρωαγορές

Σταθεροποίηση σε χαμηλότερα επίπεδα για τις ευρωαγορές και τα futures στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι μεγάλοι δείκτες έχουν πλέον προεξοφλήσει πλήρως τα θετικά επιχειρηματικά αποτελέσματα δ΄τριμήνου.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές και στις προθεσμιακές αγορές των ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι μεγάλοι δείκτες έχουν πλέον προεξοφλήσει πλήρως τα θετικά επιχειρηματικά αποτελέσματα δ΄τριμήνου που θα αρχίσουν σύντομα να ανακοινώνονται.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια Μαρτίου του δείκτη S&P 500 υποχωρούν 2,8 μονάδες στις 1.119,2 μονάδες. Πτώση 26 μονάδων ή 0,3% σημειώνουν τα futures του Dow Jones στις 10.488 μονάδες και 8 μονάδων του Nasdaq στις 1.496 μονάδες.

Στις ευρωαγορές οι τεχνολογικές και οι αεροπορικές μετοχές ενισχύονται, ενώ τα πετρέλαια και τα αυτοκίνητα υποχωρούν.

Τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου εμπνέει η αναβάθμιση της μετοχής της Nokia σε ”αγορά” από δύο χρηματιστηριακούς οίκους. Τα κέρδη των αεροπορικών μετοχών πυροδοτεί η ανακοίνωση δύο κορυφαίων εταιριών, KLM και British Airways, για αισθητή βελτίωση της κίνησης επιβατών τον Δεκέμβριο. Οι μετοχές των παραπάνω εταιριών, όπως και της Lufthansa και της Air France εμφανίζουν άνοδο κοντά στο 5%.

Πτώση παρουσιάζει ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την υποβάθμιση του κλάδου από την Goldman Sachs, εξαιτίας ανησυχιών για την άνοδο του ευρώ.

Ο τομέας με την μεγαλύτερη πτώση είναι ο ενεργειακός, με πτώση 2% για την Total και την Royal Dutch, μετά την υποβάθμιση του κλάδου από την Citigroup Smith Barney.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v