Με αισιοδοξία ”μπαίνουν” στο 2004 οι ευρωαγορές

Με αισιοδοξία για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας που θα φέρει επιχειρηματικά κέρδη, ξεκινούν το 2004 οι ευρωαγορές. Στο επίκεντρο οι αεροπορικές μετοχές μετά την ακύρωση πτήσεων της British Airways προς τις ΗΠΑ, λόγω φόβων για τρομοκρατικές ενέργειες.

Με αισιοδοξία για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας που θα φέρει επιχειρηματικά κέρδη, ξεκινούν το 2004 οι ευρωαγορές.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες, όπως όλα τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια, έκλεισαν την προηγούμενη χρονιά με κέρδη για πρώτη φορά μετά το 1999.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο ξεκινά τη Νέα Χρονιά με άνοδο 0,45% στις 4.497,10, παρά την ανακοίνωση της μεγάλης αλυσίδας λιανικών πωλήσεων WH Smith ότι οι πωλήσεις και τα περιθώρια κέρδους στην περίοδο των εορτών ήταν απογοητευτικά. Η μετοχή της εταιρίας άνοιξε την πρώτη συνεδρίαση του έτους με πτώση 20%.

Στη Φρανκφούρτη ο Dax ενισχύεται 0,50% στις 3.984,87 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC κινείται σε αμετάβλητα επίπεδα στις 3.557,97 μονάδες.

Στο επίκεντρο οι μετοχές αεροπορικών εταιριών μετά την ακύρωση πτήσεων της British Airways από τη Βρετανία προς τις ΗΠΑ, λόγω φόβων για τρομοκρατικές ενέργειες και την ακινητοποίηση σκαφών της Air France.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v