Θετικό κλίμα στις αγορές εν αναμονή ΑΕΠ των ΗΠΑ

Χάρη σε θετικές επιχειρηματικές εξελίξεις, οι αγορές σε Φρανκφούρτη και Παρίσι ενισχύονται, ενώ στο Λονδίνο οι τάσεις είναι διορθωτικές. Ευοίωνες οι προβλέψεις για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου (8,2%) που ανακοινώνεται στις ΗΠΑ, σταθεροποίηση προδικάζουν τα futures για τη Wall Street.

Τα στοιχεία που θα εκδοθούν για την αμερικανική οικονομία μέσα στην ημέρα αναμένεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, να δείξουν ότι παραμένει σε ισχύ η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Ωστόσο, η Wall προβλέπεται ότι θα επιδείξει τάσεις σταθεροποίησης μετά τα χθεσινά κέρδη, καθώς ο όγκος των συναλλαγών είναι πολύ περιορισμένος λόγω των εορτών.

Οι κινήσεις στα futures της Wall είναι μικτές, με τα προθεσμιακά συμβόλαια Μαρτίου του Dow να ενισχύονται 0,87% στις 10.326 μονάδες, ενώ του Nasdaq να υποχωρούν 0,14% στις 1.431 μονάδες και του S&P στις 1.091 μονάδες με πτώση 0,16%.

Σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, τα τελικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο θα δείξουν ρυθμό ανάπτυξης 8,2% σε ετήσια βάση, όση και στο προηγούμενο τρίμηνο.

Η αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ έχει στηρίξει την ετήσια απόδοση της τάξεως του 24% που σημειώνουν μέχρι στιγμής οι δείκτες Dow Jones και S&P.

Στα λοιπά στοιχεία, οι ατομικές δαπάνες προβλέπεται να έχουν ενισχυθεί 0,7% το Νοέμβριο, όσο και τον Οκτώβριο. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που θα δημοσιοποιηθεί το απόγευμα, αναμένεται να δείξει πτώση στο 90,6 από 93,7 το Νοέμβριο.

Οι ευρωαγορές παραμένουν εγκλωβισμένες σε περιορισμένη κλίμακα λόγω του υποτονικού εορταστικού κλίματος. Διορθωτικές τάσεις κυριαρχούν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο FTSE υποχωρεί 0,13% στις 4.418 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,76% στις 3.906 μονάδες και ο CAC ανεβαίνει οριακά 0,07% στις 3.498 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v