Ενισχύονται οι πετρελαϊκές στις ευρωαγορές

Μέσα σε ένα γενικότερο υποτονικό κλίμα, οι πετρελαϊκοί τίτλοι ενισχύονται στην Ευρώπη μετά την αναβάθμιση του κλάδου από την Lehman Brothers. Στα αποτελέσματα τραπεζών προβλέπεται να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον της Wall Street.

Υποτονικές και σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης παραμένουν το μεσημέρι οι συναλλαγές στις ευρωαγορές, με εξαίρεση του πετρελαϊκούς τίτλους, οι οποίοι ενισχύονται μετά την αναβάθμιση του κλάδου από την Lehman Brothers Holdings.

Μικτή προβλέπεται η κίνηση της Wall, μετά την κατάκτηση υψηλού 19 μηνών στο Dow Jones στην χθεσινή συνεδρίαση.

Οι δείκτες στα 17 χρηματιστήρια της δυτικής Ευρώπης υποχωρούν, πλην της Αγγλίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,3% και ο γαλλικός CAC 40 0,5%. Στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύεται οριακά 0,3%.

Οι πετρελαϊκές μετοχές ενισχύονται μετά την ανακοίνωση της Lehman Brothers, ότι ο κλάδος είναι ”υποβαθμισμένος κατά 10%.” Η BP σημειώνει άνοδο 1,7% και η Shell Transport & Trading, που ελέγχει το 40% της Royal Dutch/Shell άνοδο 1%.

Πτώση 1,8% σημειώνει η Infineon, μετά την πρόβλεψη ότι οι τιμές για τους ημιαγωγούς που χρησιμοποιούν επί το πλείστον οι βιομηχανίες, θα υποχωρήσουν εξαιτίας υποτονικής ζήτησης.

Ανησυχίες στην Wall δημιούργησε η επανεμφάνιση του ιού SARS, που είχε προκαλέσει βύθιση σε μετοχές αεροπορικών και ταξιδιωτικών εταιριών πριν λίγους μήνες.

Το ενδιαφέρον στην αμερικανική αγορά είναι στραμμένο στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν σήμερα οι επενδυτικές τράπεζες Bear Stearns και Lehman Brothers.

Αποτελέσματα δημοσιοποιούν σήμερα επίσης η εταιρία κούριερ FedEx, η αλυσίδα πωλήσεων ηλεκτρονικών προϊόντων Best Buy και η εταιρία εξοπλισμού δικτύων 3Com.

Τα futures της Wall διαμορφώνονται αμετάβλητα για τον Dow Jones στις 10.123 μονάδες. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Nasdaq υποχωρούν 0,14% στις 1.402,5 μονάδες και του S&P υποχωρούν 0,16% στις 1.073,25 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v