Στα ύψη οι ευρωαγορές μετά τη σύλληψη Σαντάμ

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι ευρωαγορές, καθώς η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν δημιουργεί ελπίδες ότι θα εκλείψει η τρομοκρατική απειλή και κατ’ επέκταση θα αναπτερωθεί η δραστηριότητα στην αμερικανική οικονομία. Στα ύψη οι μετοχές εξαγωγικών εταιριών.

Δυναμικά ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, καθώς η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν δημιουργεί την ελπίδα ότι θα εκλείψει η τρομοκρατική απειλή και κατ’ επέκταση θα αναπτερωθεί η αισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία.

Οι μετοχές εξαγωγικών εταιριών όπως η Nokia και η Philips καθοδηγούν τα κέρδη το πρωί στην Ευρώπη, προσβλέποντας σε βελτίωση της αμερικανικής αγοράς.

Η Nokia ενισχύθηκε 2,2% με το άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς το 15% των πωλήσεών της κατευθύνεται στις ΗΠΑ και η Philips, που απευθύνει 30% των εξαγωγών της στην αμερικανική αγορά, άνοιξε με άνοδο 2,9%.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,92% στις 4.387,5 μονάδες και ο DAX στη Φραγκφούρτη 0,55% στις 3.881,29 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 1,35%, στις 3.516 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v