Καλά macro περιμένουν από Wall οι ευρωαγορές

Αισιοδοξία από το επιχειρηματικό μέτωπο (ημιαγωγών και λιανικών πωλήσεων) και ελπίδες για θετικά macro από τις ΗΠΑ, υποστηρίζουν κέρδη στις ευρωαγορές και άνοδο στα Futures της Wall.

Αισιοδοξία από το μέτωπο των επιχειρηματικών ειδήσεων και ελπίδες για καλά macro από τις ΗΠΑ, υποστηρίζουν τα κέρδη στις ευρωαγορές και την άνοδο στα Futures της Wall το μεσημέρι.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινοπύνται ανοδικά υπό την καθοδήγηση μετοχών ημιαγωγών, μετά την ανακοίνωση της Cisco Systems ότι περιμένει αύξηση δαπανών στον κλάδο και της Taiwan Semiconductor Manufacturing ότι οι πωλήσεις δ’ τριμήνου ίσως υπερκεράσουν τις προβλέψεις.

Αισιοδοξία ενέπνευσαν επίσης στον κλάδο λιανικών πωλήσεων ενόψει εορταστικής περιόδου, οι ευοίωνες προβλέψεις της Procter & Gamble.

Από τις 17 μετοχές της δυτικής Ευρώπης οι 10 ενισχύονται αυτή την ώρα, με τον DAX να ανεβαίνει 0,76% στις 3.849 μονάδες και τον CAC 40 0,51% στις 3.456 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κινείται από το πρωί με οριακές απώλειες, στις 4.326 μονάδες (-0,21%) το μεσημέρι.

Τα futures των δεικτών της Wall κινούνται με θετικό πρόσημο, καθώς οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα θα δείξουν αύξηση στις λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο, μετά από πτώση δύο μηνών, καθώς και μείωση στα επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Dow Jones προοιωνίζουν κέρδη 0,19% στις 9.950 μονάδες, άνοδο 0,22% στις 1.393 μονάδες για τον Nasdaq και ενίσχυση 0,09% για τον S&P στις 1.061 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v