Με ορμή από... Wall η άνοδος σε ευρωαγορές

Η δυναμική άνοδος της Wall Street δίνει την ευκαιρία στις ευρωαγορές να κινηθούν ανοδικά μετά τις τελευταίες συνεδριάσεις απωλειών. Την άνοδο οδηγούν οι μετοχές της Philips και της Nokia, ύστερα από τις ευοίωνες προοπτικές που σκιαγράφησε η Texas Instrument.

Ανοδικό άνοιγμα ενέπνευσε στις ευρωπαϊκές αγορές η δυναμική άνοδος της Wall Street το προηγούμενο βράδυ.

Την άνοδο οδηγούν οι μετοχές της Philips, της Nokia και της Infineon, μετά τις ευοίωνες προοπτικές που σκιαγράφησε για τον κλάδο ημιαγωγών η Texas Instrument, προβλέποντας ότι οι πωλήσεις της στο τρέχον τρίμηνο θα ενισχυθούν στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE-100 κινείται λίγο μετά το άνοιγμα στις 4.380 μονάδες, με άνοδο 0,4%, ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη στις 3.850,7 μονάδες, με δυναμικά κέρδη 1,16%. Στο Παρίσι ο CAC-40 ενισχύεται 0,7%, στις 3.459,37 μονάδες.

Το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση είναι στραμμένο στην τακτική συνεδρίαση της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια, που θα ολοκληρωθεί μετά το κλείσιμο των ευρωαγορών, δίνοντας στους επενδυτές τα περιθώρια ανοδικής διόρθωσης μετά τις τελευταίες συνεδριάσεις απωλειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v