Επιφυλακτικές (πάλι) οι ευρωαγορές

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωαγορές, ενώ εμφανείς είναι οι πιέσεις που αποδίδονται στη νέα άνοδο του ευρώ και στη χθεσινή αποκόμιση κερδών στη Wall Street. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε αναζήτηση τάσης επιδίδονται για δεύτερη συνεδρίαση οι κυριότερες ευρωαγορές, ενώ εμφανείς είναι οι πιέσεις λόγω της χθεσινής αποκόμισης κερδών στη Wall Street, αλλά και της ανησυχίας των επενδυτών αναφορικά με τη νέα άνοδο του ευρώ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις ΗΠΑ αναφορικά με τις πωλήσεις αυτοκινήτων και τα οποία δείχνουν ότι οι ευρωπαϊκές εταιρίες είναι ίσως ευνοημένες από τη βελτίωση του αμερικανικού καταναλωτικού κλίματος.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτούν οι μετοχές της Philips, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για απαξίωση επενδύσεων ύψους 800 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο.

Ενδιαφέρον αναμένεται όμως να εκδηλωθεί και για τη μετοχή της Swiss Re, της μεγαλύτερης ελβετικής ασφαλιστικής, καθώς εκτιμάται ότι θα αναζητήσει περίπου 300 εκατ. γαλλικά φράγκα προκειμένου να εξαγοράσει από ανταγωνίστριά της μερίδιο σε θυγατρική της.

Χωρίς μεταβολή στις 4.378 μονάδες ο δείκτης FTSE 100, ενώ κέρδη της τάξης του 0,18% καταγράφει ο DAX, στο επίπεδο των 3.816 μονάδων. Στο +0,1% και τις 3.475 μονάδες ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v