Αμετάβλητη στο 8,8% η ανεργία στην ευρωζώνη

Ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης τον Οκτώβριο, με την ανεργία σταθερή στο 8,8% και αναιμική αύξηση 0,1% στον δείκτη τιμών παραγωγού.

Αμετάβλητη στο 8,8% η ανεργία στην ευρωζώνη
Αμετάβλητος στο 8,8% παρέμεινε ο δείκτης ανεργίας στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε υποτονικός, καταθέτοντας ενίσχυση μόλις 0,1% στον ίδιο μήνα.

Η ανεργία στους 12 παραμένει στο 8,8% από τον Μάρτιο αλλά προβλέπεται να αυξηθεί πριν το τέλος του έτους και στη συνέχεια να υποχωρήσει το 2004, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ανάκαμψης. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας στον κλάδο μεταποίησης, οι απολύσεις συνεχίστηκαν το Νοέμβριο, παρά την αύξηση των παραγγελιών.

Σύμφωνα δε με μη επιβεβαιωμένα στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης που μεταδίδει ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε στα 4,19 εκατομμύρια το Νοέμβριο από 4,15 εκατ. τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, για το σύνολο της ευρωζώνης ο αριθμός των ανέργων παρέμεινε σταθερός στα 12,4 εκατομμύρια, όπως προέβλεπε η πλειοψηφία των οικονομολόγων.

Οσον αφορά τον δείκτη τιμών βιομηχανικής παραγωγής, σημείωσε αύξηση 0,9% από τον Οκτώβριο του 2002. Η μηνιαία αύξηση 0,1% ήταν προβλεπόμενη από τους αναλυτές. Οι τιμές ενέργειας ενισχύθηκαν 0,2% από το Σεπτέμβριο, ενώ πλην της ενέργειας οι τιμές στα εργοστάσια παρέμειναν αμετάβλητες από τον προηγούμενο μήνα.

Συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε επίσης 0,1% από το Σεπτέμβριο και 0,9% από τον Οκτώβριο 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v