Μικτή η εικόνα σε ευρωαγορές

Μικτή εικόνα εμφάνισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς Παρίσι και Φρανκφούρτη κράτησαν τα κέρδη τους, λόγω κυρίως της ανόδου των μετοχών τεχνολογίας, ενώ το Λονδίνο έκλεισε στο ”κόκκινο” εν μέσω ανησυχίας για τις επιδόσεις εταιριών λιανικού εμπορίου.

Μικτή εικόνα εμφάνισαν οι ευρωπαϊκές αγορές κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, λόγω και της αργίας στη Wall Street.

Σε θετικό έδαφος παρέμειναν Παρίσι και Φρανκφούρτη, ενώ χαμηλότερα οδήγησαν τον FTSE 100 οι μετοχές εταιριών λιανικού εμπορίου, καθώς οι ανησυχίες για τα μελλοντικά τους μεγέθη κερδίζουν έδαφος.

Χαρακτηριστικότερο είναι το παράδειγμα της Ahold, η μετοχή της οποίας λίγη ώρα πριν το κλείσιμο έφτασε να υποχωρεί έως και 6%.

Ανοδικά κινήθηκαν αρκετοί τεχνολογικοί τίτλοι, όπως αυτός της Philips, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της Samsung ότι οι πωλήσεις των τηλεοράσεών της επίπεδης οθόνης εμφάνισαν σημαντική άνοδο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το γενικότερο κλίμα παραμένει θετικό, λόγω κυρίως των πρόσφατων μακροοικονομικών νέων από τις μεγαλύτερες οικονομίες, τα οποία δείχνουν ότι οι προβλέψεις για παγκόσμια ανάκαμψη στο β΄ εξάμηνο του 2003 επιβεβαιώνονται.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παρέμειναν σε ολόκληρη την ημέρα οι μετοχές του κλάδου τηλεπικοινωνιών, μετά την είδηση ότι η γερμανική επιτροπή τηλεπικοινωνιών σκοπεύει να υποχρεώσει την Deutsche Telekom σε προς τα κάτω αναπροσαρμογή των των ποσών που χρεώνει σε άλλες εταιρίες προκειμένου να χρησιμοποιούν το δίκτυό της.

Όπως ανακοίνωσε η τηλεπικοινωνιακή εταιρία, αν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί, θα σημάνει θα σημάνει την μείωση των εσόδων της κατά 100 εκατ. ευρώ.

Στο -0,21% και τις 4.361 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100, ενώ αντίθετα κατά 0,48% στο θετικό έδαφος βρέθηκε ο γαλλικός δείκτης CAC 40, στις 3.431 μονάδες. Στο +0,86% και τις 3.744 μονάδες ο DAX.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v