”Δύσκολο” το 2004 για την Volkswagen στις ΗΠΑ

Σημαντική πτώση στις πωλήσεις της για το 2004 στις ΗΠΑ προεξόφλησε η Volkswagen, λόγω της ισχυροποίησης του ευρώ που πλήττει τις εξαγωγές, αλλά και της έντονης ανταγωνιστικότητας από τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

”Δύσκολο” το 2004 για την Volkswagen στις ΗΠΑ
Σημαντική πτώση των πωλήσεων της στις ΗΠΑ προέβλεψε η Volkswagen, για τον επόμενο χρόνο, χάρη στην ”ισχυρή”ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και στις προσφορές-εκπτώσεις που προσφέρουν οι αμερικανικές ανταγωνιστικές της.

”Το ευρώ δε θα αποδυναμωθεί” δήλωσε ο CEO της μεγαλύτερης κατασκευάστριας αυτοκινήτων στην Ευρώπη, Bernd Pischetsrieder, δικαιολογώντας έτσι την προλεγόμενη δήλωσή του.

Η ζήτηση για τα αυτοκίνητα ’compact’ Jetta και Passat μεσαίου μεγέθους θα σημειώσει πτώση τον επόμενο χρόνο πριν την κυκλοφορία των νέων μοντέλων το 2005, επεσήμανε ο κ. Pischetsrieder, προσθέτοντας ότι η Volkswagen δε θα αυξήσει τα κίνητρα πωλήσεων της. Ως εκ τούτου, αναμένεται μείωση και στα κέρδη από τις ΗΠΑ το 2004.

Η πολιτική άρνησης παροχής κινήτρων πώλησης στηρίζεται στην προσπάθεια αναβάθμισης του ονόματος (brand) της εταιρίας. Ειδικότερα οι πωλήσεις της Volkswagen στις ΗΠΑ για το 2003 μειώθηκαν κατά 12% σε 255.699 αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα το λειτουργικό κέρδος της εταιρίας μειώθηκε κατά 99% στα 9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2003. Ας σημειωθεί ότι οι ”ιδανικοί όροι χρηματοδότησης” της Volkswagen στο εννεάμηνο ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 1.278 δολάρια στις ΗΠΑ περισσότερα από τα 4.000 δολάρια που προσέφεραν οι General Motors Corp., Ford Motor Co και DaimlerChrysler AG.

Ας σημειωθεί ότι για την ίδια περίοδο, το 17% των εσόδων της Volkswagen προήλθαν από τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v