Βρετανία: Στο 0,7% αναθεωρήθηκε το ΑΕΠ γ΄ 3μήνου

Τους ταχύτερους ρυθμούς αύξησης του τελευταίου έτους σημείωσε η οικονομία της Βρετανίας στο γ΄ τρίμηνο, όπως φάνηκε μέσα από την αναθεώρηση των στοιχείων του ΑΕΠ στο 0,7% από 0,6% της αρχικής εκτίμησης της κυβέρνησης. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βρετανία: Στο 0,7% αναθεωρήθηκε το ΑΕΠ γ΄ 3μήνου
Στην ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της προχώρησε η βρετανική κυβέρνηση για τους ρυθμούς ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας κατά το γ΄ τρίμηνο. Αφορμή έδωσαν τα στοιχεία για τους τομείς των υπηρεσιών και της βιομηχανίας, οι οποίοι βελτιώθηκαν σημαντικά.

Ειδικότερα, οι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ ανήλθαν στο 0,7% στο γ΄ τρίμηνο, πάνω από το 0,6% της αρχικής της κυβέρνησης και υψηλότερα από το 0,6% των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Όσον αφορά στο ετήσιο ποσοστό, οι ρυθμοί αύξησης αναθεωρήθηκαν στο 2% από 1,9% προηγουμένως και από 1,9% που προέβλεπαν οι αναλυτές, οι οποίοι προεξοφλούσαν ότι τα στοιχεία δεν θα μεταβληθούν.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αγγλίας, Gordon Brown προβλέπει ότι οι ρυθμοί αύξησης θα κυμανθούν εντός του κατώτερου ορίου 2-2,5% που έχει θέσει σαν στόχο η κυβέρνηση.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες τροφοδοτούν τα δύο τρίτα του ΑΕΠ, τόνωσαν περαιτέρω την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ΕΕ.

Παράλληλα, η βιομηχανική (manufacturing) παραγωγή, παρέμεινε αμετάβλητη στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την κατά 0,5% αύξηση στο δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v