Θετικό το κλίμα στις ευρωαγορές ελλείψει Wall

Θετικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές, με μειωμένη όμως τη συναλλακτική δραστηριότητα, λόγω και της σημερινής αργίας στη Wall Street με αφορμή τον εορτασμό των Ευχαριστιών. Κινητικότητα εμφανίζει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών λόγω μπαράζ νέων από Vodafone, Deutsche Telekom. Στα υψηλά 11 μηνών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία.

Κέρδη σημειώνουν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με περιορισμένη όμως συναλλακτική δραστηριότητα, λόγω και του κλεισίματος της Wall Street με αφορμή τον εορτασμό του Thanks Giving.

Η ”διάθεση” των επενδυτών είναι καλή λόγω και των αισιόδοξων μακροοικονομικών μεγεθών που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας από τις ΗΠΑ, με ενδεικτικό το παράδειγμα της Μπεζ Βίβλου, αλλά και εξαιτίας του ανοδικού κλεισίματος του Τόκιο και της Wall Street.

Κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού Deutsche Telekom. Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν στενά την πιθανότητα μείωσης των τελών που χρεώνει η Deutsche Telekom στους ανταγωνιστές της προκειμένου να χρησιμοποιούν τα δίκτυά της. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται, αν τελικώς επαληθευθεί, να ”αφαιρέσει” 100 εκατ. ευρώ από τα έσοδα της εταιρίας.

Σε συνομιλίες με αρκετούς τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς φαίνεται πως βρίσκεται ο βρετανικός όμιλος MM02, εξετάζοντας την πιθανότητα συνεργειών με στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς του. Ανάμεσά τους πιθανολογείται ότι βρίσκεται και η γαλλική Bouygues Telecom.

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει 9,4% μεριδίου στην ελληνική Panafon έναντι 6,18 ευρώ ανά μετοχή.

Χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της TUI. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της κερδοφορίας του φέτος, χάρη στην πώληση της ενεργειακής του μονάδος.

Στα υψηλότερα επίπεδα των 11 τελευταίων μηνών εκτινάχθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Νοέμβριο, αγγίζοντας τις 100 μονάδες από 95 τον Οκτώβριο. Σε μακροοικονομικό επίπεδο επίσης, η προσφορά χρήματος Μ3 στην Ευρωζώνη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7,6% τον Οκτώβριο από 8,1% τον Σεπτέμβριο.

Ο Dax αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 3.741 μονάδες, με κέρδη 0,77%, ο CAC-40 ενισχύεται κατά 0,36%, στις 3.427 μονάδες, ενώ στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 κινείται κατά 0,27% υψηλότερα, στις 4.382 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v