TUI: Αισιοδοξία για τα μεγέθη του 2003 (update)

Κάμψη κατά 17% σημείωσαν στο γ΄ τρίμηνο τα μετά από φόρους κέρδη της μεγαλύτερης εταιρίας ταξιδιωτικών γραφείων TUI, λόγω της μείωσης των πωλήσεών της από τις βασικές της δραστηριότητες. Ωστόσο η εταιρία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τα ετήσια μεγέθη της, προβλέποντας μάλλιστα ραγδαία αύξηση των κερδών.

TUI: Αισιοδοξία για τα μεγέθη του 2003 (update)
Μείωση κατά 17% κατέγραψαν τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρίας ταξιδιωτικών γραφείων TUI στο γ΄ τρίμηνο, λόγω της μείωσης των πωλήσεών της από την ταξιδιωτική μονάδα.

Η εξέλιξη ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενη καθώς η αύξηση του γεωπολιτικού κινδύνου απέβη τελικώς μοιραία για τον τομέα του τουρισμού.

Αναλυτικά, τα μετά από φόρους κέρδη της TUI διαμορφώθηκαν στα 203 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο έναντι των 246 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για την διαμόρφωση των καθαρών κερδών της εταιρίας στα 236 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, οι πωλήσεις της TUI υποχώρησαν κατά 4,3% στα 6,54 δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρίας ας σημειωθεί ότι προέβλεψε σημαντικά αυξημένα κέρδη για φέτος, τα οποία όμως θα προκύψουν κυρίως μέσα από τα προγράμματα περικοπής κόστους αλλά και τις πωλήσεις των ενεργειακών της μονάδων. Ήδη η TUI έχει απολύσει 2.000 εργαζόμενους.

Η μετοχή υπογραμμίζεται ότι βρίσκεται δεύτερη στη λίστα εκείνων των τίτλων που έχουν σημειώσει τις χειρότερες επιδόσεις στον Dax από την αρχή του χρόνου, καθώς έχει υποχωρήσει κατά 3% περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v