”Ξεκουράζονται” οι ευρωαγορές εν αναμονή της Wall

Μετά τις ”δυνατές” συνεδριάσεις της Δευτέρας, οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές εμφανίζουν τάσεις σταθεροποίησης, ενώ οι προθεσμιακές αγορές υποδεικνύουν ελαφρά διόρθωση για τη Wall Street.

Χωρίς κατεύθυνση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την κατάκτηση υψηλών έτους στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ οι προθεσμιακές αγορές των ΗΠΑ υποδεικνύουν επίσης τάσεις σταθεροποίησης σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα για τη Wall Street.

Στην Ευρώπη οι τιμές των μετοχών εμφανίζουν σταθεροποιητικές τάσεις σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, όταν οι τιμές των μετοχών έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.

Τα futures προοιωνίζονται μικτό άνοιγμα για τη Wall Street μετά τα δυναμικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις σε μακροοικονομικό επίπεδο σήμερα.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Dow Jones κινούνται το μεσημέρι 12 μονάδες χαμηλότερα, ενώ του S&P 500 1,1 μονάδα και του Nasdaq 2 μονάδες χαμηλότερα.

Τα μακροοικονομικά δεδομένα δεν ενέπνευσαν αγοραστικές διαθέσεις στους Ευρωπαίους επενδυτές, καθώς οι απογοητευτικές εξελίξεις στη γαλλική κατανάλωση και η μικτή εμφάνιση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία υπονόμευσαν τις προσδοκίες ανάκαμψης.

Ο δείκτης Xetra Dax κινείται με ανεπαίσθητη άνοδο 0,3%, στις 3.831,52 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 0,2%, στις 3.497,58. Ο δείκτης FTSE 100, που στην προηγούμενη συνεδρίαση κατέκτησε το επίπεδο των 4.400 μονάδων για πρώτη φορά στο 2003, κινείται με ελαφρές απώλειες 0,3%, στις 4.397,4 μονάδες.

Ευνοϊκά επέδρασε στην αγορά η ανακοίνωση καθαρών κερδών 131 εκατ. ευρώ από τον γαλλικό όμιλο ΜΜΕ Vivendi Universal, ενώ σε θετικό πεδίο κινούνται οι τίτλοι υλοτομίας και χαρτοπολτού Stora Enso (+2,5%) και UPM-Kymmene (+2,1%), προσβλέποντας σε ανάκαμψη του κλάδου μεταποίησης διεθνώς.

Οι προσδοκίες ανάκαμψης υποστηρίζουν και τους χημικούς ομίλους, με την BASF να ενισχύεται 1,8%, στα 43,1 ευρώ, και την Bayer 1%, στα 23,4 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v