Με ”δύναμη” από Wall και Τόκιο οι ευρωαγορές

Κέρδη εμφανίζουν οι κυριότερες ευρωαγορές στο ξεκίνημα του Δεκεμβρίου, καθώς το ανοδικό κλείσιμο της Wall, αλλά και τα κέρδη του Τόκιο αντισταθμίζουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την άνοδο του ευρώ και το μέλλον των εξαγωγών.

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τόσο το κλείσιμο της Wall στο ”πράσινο” την Παρασκευή, όσο και η σημερινή ανοδική κίνηση του χρηματιστηρίου του Τόκιο λειτουργούν αντισταθμιστικά των ανησυχιών για τη νέα άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Στα εταιρικά νέα, αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της EADS, καθώς ο αυστραλιανός αερομεταφορέας Quantas επέλεξε τον ευρωπαϊκό όμιλο για την κατασκευή 23 νέων αεροσκαφών, μέσω συμβολαίου ύψους 1,15 δισ. δολ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όμως αναμένεται να βρεθούν και εταιρίες χάλυβα όπως η Corus και η Arcelor, μετά από δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση Μπους εξετάζει την άρση των δασμών για τα προϊόντα χάλυβα.

Ακόμη, ανοδικά αναμένεται να κινηθούν μετοχές χημικών εταιριών, όπως οι Akzo Nobel, Ciba Speciality Holding και Givaudan, ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης του κλάδου από τη Merrill Lynch σε overweight.

Στο +0,46% και τις 4.362 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE-100, ενώ κέρδη της τάξης του 0,87% εμφανίζει ο δείκτης CAC-40, στο επίπεδο των 3.454 μονάδων. Στο +1,25% και τις 3.792 μονάδες ο δείκτης DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v