Μικροί τζίροι και μεταβλητότητα στις ευρωαγορές

Μικροί τζίροι και αυξημένη μεταβλητότητα παρατηρείται στις ευρωαγορές, λόγω και της χθεσινής αργίας στη Wall Street. Κινητικότητα εμφανίζουν οι τράπεζες, ενώ κρίσιμα θεωρούνται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, την καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη.

Αυξημένη μεταβλητότητα και χαμηλοί τζίροι παρατηρούνται στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία λόγω και της αργίας στη Wall Street, χθες, φαίνεται πως αναζητούν κατεύθυνση μέσα από τα υπάρχοντα εταιρικά νέα και τα επικείμενα μακροοικονομικά.

Στο μικροσκόπιο των ρευστοποιήσεων των επενδυτών βρίσκονται οι φαρμακοβιομηχανίες λόγω της υποβάθμισής τους από την CSFB σε ”neutral” από ”overweight” προηγουμένως.

Κινητικότητα εμφανίζουν οι τράπεζες. Δημοσίευμα των ”Financial Times” ανέφερε ότι υποψήφιοι αγοραστές για τον ισπανικό οργανισμό Banco Atlantico είναι η Barclays, η Fortis, η Unicredito και η Banco de Sabadell.

Η Deutsche Bank προέβλεψε την άμεση εξοικονόμηση κόστους κατά 50 εκατ. ευρώ, ενώ η Commerzbank φημολογείται ότι θα ανακαλέσει την προγραμματισμένη ”απόλυση” 500 εργαζομένων.

Στη Γαλλία η ανεργία διατηρήθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα στο 9,7%, τον Οκτώβριο. Ωστόσο, ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε απρόσμενα κατά 8.000, φτάνοντας στα 2,63 εκατ.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο κρίσιμα θεωρούνται τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη. Αναλυτές προβλέπουν ότι τον Νοέμβριο ο αντιπροσωπευτικός δείκτης θα αυξηθεί στις -16 μονάδες από -17 τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή η επιχειρηματική εμπιστοσύνη εκτιμάται ότι θα έχει αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2001, δηλαδή τις -7 μονάδες τον Νοέμβριο, έναντι -8 τον Οκτώβριο. Τα πρώτα στοιχεία για τον τιμάριθμο στην περιοχή αναμένεται να δείξουν υποχώρηση στο 2,1% τον Νοέμβριο από 2% τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται στις 3.765 μονάδες, με κέρδη 0,3%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.434 μονάδων, κατά 0,07% υψηλότερα, ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο κινείται στην περιοχή των 4.369 μονάδων, ενισχυμένος κατά 0,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v