Yukos: Άκυρη η εξαγορά της Sibneft

Τη ματαίωση της εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της OAO Sibneft έναντι 14 δισ. δολ. ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρία πετρελαίου της Ρωσίας Yukos, εξαιτίας των ερευνών που διεξάγονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μετά το οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε προσφάτως.

Yukos: Άκυρη η εξαγορά της Sibneft
Ματαιώνεται τελικώς η προγραμματισμένη για μέχρι το τέλος του έτους εξαγορά της OAO Sibneft έναντι 14 δισ. δολ. από την μεγαλύτερη εταιρία πετρελαίου της Ρωσίας Yukos, εξαιτίας των ερευνών που συνεχίζουν να διεξάγονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε προσφάτως.

H είδηση είχε σαν αποτέλεσμα οι τιμές και των δύο μετοχών να σημειώσουν απώλειες κατά 9% και 6%, αντίστοιχα.

Αξίζει να υπενθυμιστεί απλώς ότι ο CEO της Yukos, Mikhail Khodorkofsky, φυλακίστηκε τον προηγούμενο μήνα με την κατηγορία των οικονομικών ”εγκλημάτων” μετά τη μεγάλη φοροδιαφυγή που διέπραξε.

Ας σημειωθεί ότι η Υukos τον περασμένο μήνα συμφώνησε να εξαγοράσει το 92% της Sibneft, σχεδιάζοντας παράλληλα την ολοκλήρωση της εξαγοράς μέχρι το τέλος του χρόνου, δημιουργώντας έτσι τον έκτο μεγαλύτερο πετρελαϊκό οργανισμό στον κόσμο. Σήμερα οι μέτοχοι της Yukos θα αποφασίσουν αν τελικώς θα διανεμηθεί μέρισμα 2 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v