Δυνατά κέρδη το απόγευμα στην Ευρώπη

Δυναμικό παραμένει το ξεκίνημα της εβδομάδας για κυριότερους ευρωπαϊκούς τίτλους, υπό την καθοδήγηση τεχνολογικών και χημικών μετοχών και παρά τη νέα άνοδο του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις το απόγευμα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα θετικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή μεταποίηση στήριξαν τις προσδοκίες ανάκαμψης, παρά τη σημαντική ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Οι τεχνολογικές μετοχές καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ ιδιαίτερα καλή είναι και η πορεία των χημικών βιομηχανιών, μετά την αναβάθμιση του κλάδου από τον οίκο Merrill Lynch.

Τα κέρδη του παρισινού δείκτη CAC 40 που έφτασε το απόγευμα μέχρι το υψηλό 52 εβδομάδων, οδηγεί η EADS, μετά την παραγγελία 23 νέων αεροσκαφών από την Quantas.

Καθολική άνοδο σημειώνει το σύνολο των μετοχών που απαρτίζουν το δείκτη DAX 30 στη Φρανκφούρτη, παρά τη νέα άνοδο του ευρώ που θα μπορούσε να φέρει πλήγματα στον εξαγωγικό κλάδο της χώρας. Διακρίνεται επίσης ο όμιλος υπεραγορών Metro (+3,6%), καθώς ανακοίνωσε πολύ καλές πωλήσεις στο ξεκίνημα της εορταστικής περιόδου.

Το βαρόμετρο της ευρωπαϊκής αγοράς, ο δείκτης Eurotop 300, που ενισχύθηκε 0,9% το Νοέμβριο, καθώς οι επενδυτές τακτοποιούν θέσεις ενόψει εκπνοής του έτους, ενισχύεται αυτή την ώρα 1% στις 940,5 μονάδες ενώ ο Dow Jones Euro Stoxx 50 των blue chips επίσης 1% στις 2.655,7 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v