”Χωνεύουν” τα υψηλά επίπεδα οι ευρωαγορές

Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα επιχειρούν οι ευρωαγορές, σε συνέχεια της χθεσινής σημαντικής ανόδου τους. Ελλείψει εταιρικών νέων, αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα θα παραμείνει ίδια, έως ότου δοθεί σαφέστερη τάση από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Επιφυλάξεις, αλλά και ήπιες τάσεις διόρθωσης επικρατούν στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές σε συνέχεια της πρόσφατης ανοδικής κίνησης, που, τη Δευτέρα, τις οδήγησε σχεδόν σε υψηλά έτους.

Στα επιχειρηματικά νέα κυριαρχούν τα αποτελέσματα της Vivendi Universal, η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοινώνοντας λειτουργικά κέρδη τρίτου τριμήνου της τάξης των 896 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για λειτουργικά κέρδη στα 743 εκατ. ευρώ, έναντι λειτουργικών ζημιών 1,2 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, η σημερινή ένδεια σε επιχειρηματικά νέα αυξάνει τη βαρύτητα της κατεύθυνσης που θα προκύψει από τα αμερικανικά futures, αφού και το Χρηματιστήριο του Τόκιο εμφάνισε οριακή μόνο μεταβολή.

Στο +0,05% και τις 4.412 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE-100, ενώ κέρδη της τάξης του 0,36% εμφανίζει ο δείκτης CAC-40, στις 3.831 μονάδες. Στο +0,25%% και τις 3.831 μονάδες ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v