Αυτοκίνητα και τράπεζες στηρίζουν τις ευρωαγορές

Τα αποτελέσματα του κλάδου αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και η αισθητή βελτίωση των ευρωπαϊκών τραπεζών υποστηρίζουν ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το μεσημέρι. Προς ανοδικό άνοιγμα η Wall Street.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές το μεσημέρι, οι οποίες αντλούν στήριξη από τις θετικές ανακοινώσεις της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τα επιχειρηματικά αποτελέσματα του κλάδου, αλλά και την αισθητή βελτίωση στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

Το τελευταίο φαίνεται πως ευνοεί τις μετοχές των τραπεζών.

Εξάλλου, ανοδικό προβλέπεται και το άνοιγμα της Wall Street, ενώ το δολάριο υποχώρησε σε ιστορικό αρνητικό ρεκόρ έναντι του ευρώ για τέταρτη στη σειρά συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση της Porsche (+4%) για εκτίμηση υψηλότερων πωλήσεων και κερδών κατά τη φετινή χρονιά ήταν ο βασικός παράγοντας αισιοδοξίας στις πρωινές συναλλαγές, ενώ στη συνέχεια η δημοσιοποίηση πολύ καλών στοιχείων για την κατάσταση και τις προοπτικές του κλάδου υπηρεσιών στην ευρωζώνη έδωσε τα ηνία στον τραπεζικό κλάδο.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται το μεσημέρι στις 4.392 μονάδες, με κέρδη 0,3%, και ο δείκτης CAC 40 στις 3.492 μονάδες, με άνοδο 0,6%, ενώ στη Φρανκφούρτη, υπό την καθοδήγηση της Deutsche Bank, ο δείκτης DAX 30 διαμορφώνεται με κέρδη 0,55%, στις 3.830 μονάδες.

Καλή εμφάνιση παρουσιάζουν και οι μετοχές εταιριών πρώτων υλών, στο πλαίσιο της αισιοδοξίας για την ευρωπαϊκή μεταποίηση. Τα futures των αμερικανικών μετοχών υποδεικνύουν κέρδη 0,1% με 0,2% για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Οι ανησυχίες για τα αμερικανικά ελλείμματα συνεχίζουν να ασκούν έντονες πιέσεις στο δολάριο, που διαμορφώνεται το μεσημέρι μέχρι τα 1,2102 έναντι του ευρώ.

Εναντι της στερλίνας το πράσινο νόμισμα βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σε ρεκόρ 5ετίας και έναντι του αυστραλέζικου δολαρίου σε ρεκόρ 6ετίας, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v