Εν αναμονή κρίσιμων macro ΗΠΑ οι ευρωαγορές

Οι δυσοίωνες προβλέψεις της Intel για την αγορά ημιαγωγών ασκούν πιέσεις στον ευρωπαϊκό τεχνολογικό κλάδο. Νευρικότητα στις προθεσμιακές αγορές των ΗΠΑ εν όψει ανακοίνωσης κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ.

Πιέσεις ασκούν στις ευρωπαϊκές αγορές οι μετοχές εταιριών κατασκευής ημιαγωγών μετά τη δυσοίωνη πρόβλεψη της Intel για τις πωλήσεις του κλάδου.

Εξάλλου, πτωτικές τάσεις επικρατούν και στα προθεσμιακά συμβόλαια των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς επικρατεί έντονη νευρικότητα εν όψει ανακοίνωσης σειράς κρίσιμων μακροοικονομικών δεδομένων για την οικονομία των ΗΠΑ.

Την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών εξακολουθεί να καθορίζει το μεσημέρι η πτώση του κλάδου ημιαγωγών. Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 4.360,9 μονάδες με πτώση 0,41%, ο γερμανικός DAX 30 στις 3.858,40 μονάδες με απώλειες 0,42% και ο παρισινός CAC 40 στις 3.475,54 μονάδες με πτώση 0,69%.

Τα futures λήξης Δεκεμβρίου του δείκτη S&P 500 υποχωρούν το μεσημέρι 1,6, στις 1.067,8 μονάδες, ενώ του Dow Jones Industrial Average σημειώνουν απώλειες 16 μονάδων, στις 9.906 και του Nasdaq 100 απώλειες 7,5 στις 1.425,5 μονάδες.

Οι αγορές αναμένουν εναγωνίως τη δημοσιοποίηση κρίσιμων δεικτών για την αμερικανική οικονομία, μεταξύ των οποίων για την ανεργία και τις νέες θέσεις εργασίας Νοεμβρίου, τις βιομηχανικές παραγγελίες Οκτωβρίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου.

Οι εκτιμήσεις για τα παραπάνω δεδομένα διαμορφώνονται ελαφρώς αισιόδοξες, καθώς πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι το Νοέμβριο η ανεργία παρέμεινε σταθερή και υπήρξε δημιουργία θέσεων εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Για τις βιομηχανικές παραγγελίες σημαντική μερίδα αναλυτών περιμένει βελτίωση της τάξης του 2,2%, μετά την άνοδο 0,5% του προηγούμενου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v