Ικανοποίησαν οι προβλέψεις της Procter & Gamble

Αισιοδοξία ενέπνευσαν οι προβλέψεις της Procter & Gamble για τις πωλήσεις στο β’ 3μηνο και το σύνολο του 2004. Σημαντική η συμβολή της εξαγοράς της Wella αλλά και της ανάπτυξης σε Ρωσία και Κίνα.

Ικανοποίησαν οι προβλέψεις της Procter & Gamble
Ικανοποίησαν τις αγορές οι εκτιμήσεις της Procter & Gamble για τα κέρδη στο β’ τρίμηνο και το σύνολο του οικονομικού έτους 2004, προκαλώντας άνοδο της μετοχής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και αισιοδοξία στον κλάδο λιανικών πωλήσεων.

Η εταιρία, η μεγαλύτερη των ΗΠΑ στην κατασκευή προϊόντων οικιακής χρήσης, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στο β’ τρίμηνο θα διαμορφωθούν στα υψηλότερα επίπεδα της κλίμακας που προβλεπόταν και συγκεκριμένα στα 12,5 δισ. δολ. με 13 δισ. δολ., έναντι 11 δισ. δολ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2002. Για το σύνολο του έτους, προβλέπεται αύξηση πωλήσεων της τάξης του 13%.



Η εταιρία αποδίδει τα ικανοποιητικά της αποτελέσματα στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, τη βελτίωση της παρουσίας των προϊόντων ατομικής υγιεινής, καθώς και την σημαντική αύξηση των πωλήσεων στη Ρωσία και την Κίνα.

Η πρόβλεψη για την αύξηση πωλήσεων της τάξης του 14% με 18% στο β’ τρίμηνο αποδίδεται κατά ποσοστό 3% με 4% στα πλεονεκτήματα από τις αγορές συναλλάγματος και κατά ποσοστό 6% με 7% στην εξαγορά της γερμανικής εταιρίας περιποίησης μαλλιών Wella.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v