Διορθωτικές κινήσες για τις ευρωαγορές

Με ελαφρώς πτωτικές τάσεις κινούνται οι ευρωαγορές, κυρίως λόγω ρευστοποιήσεων κερδών, αλλά και δεδομένης της χθεσινής υποχώρησης της Wall Street. Μικρή ενίσχυση εμφανίζουν οι μετοχές εξαγωγικών εταιριών, καθώς παρατηρείται ελεγχόμενη διόρθωση του ευρώ.

Με ελαφρώς πτωτικές τάσεις κινούνται οι ευρωαγορές, μετά τις απώλειες της Wall Street που ακολούθησαν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει τα αμερικανικά επιτόκια σταθερά στο 1%.

Ο δείκτης FTSE-100 κινείται λίγο μετά το άνοιγμα στις 4.367,30 μονάδες, με πτώση 0,28%. Ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στις 1.945,23 μονάδες, με απώλειες 0,41%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι στις 3.444,33 μονάδες, με πτώση 0,34%.

Στη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall επικράτησαν ρευστοποιήσεις, καθώς οι επενδυτές κλείδωσαν κέρδη μετά την απόφαση διατήρησης της σταθερής πιστωτικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις σημειώνουν οι εξαγωγικές μετοχές, καθώς το ευρώ αποδυναμώνεται κάπως έναντι του δολαρίου. Το ενιαίο νόμισμα κινείται στα 1,2261 δολάρια, χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ των 1,2276 δολαρίων.

Οι μετοχές του ιταλικού ομίλου τροφίμων Parmalat επρόκειτο να επαναδιαπραγματευτούν από σήμερα στο Μιλάνο, αλλά η μετοχή παραμένει υπό αναστολή μέχρι αυτή την ώρα.

Η αδυναμία του ομίλου να τηρήσει τις υποχρεώσεις του έχει οδηγήσει τις ιταλικές τραπεζικές μετοχές σε κάθετη πτώση στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v