Άνοδο 10%-12% στη Wall βλέπει η JP Morgan το 2004

Ο Standard & Poor’s 500 θα έχει άνοδο 10% – 12% το 2004, ενώ οι ευρωπαϊκοί μετοχικοί τίτλοι αποτελούν αγοραστική ευκαιρία έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών, εκτιμά η JP Morgan.

Άνοδο 10%-12% στη Wall βλέπει η JP Morgan το 2004
”Ο Standard & Poor’s 500 μπορεί να καταγράψει κέρδη 10% – 12% το 2004, παρ’ όλο που υπάρχουν ορισμένες μεταβλητές αβεβαιότητας”, εκτιμά ο Μάικλ Σέμπαλεστ, ο διευθυντής επενδύσεων για τον τομέα private banking της JP Morgan, προβλέποντας την άνοδο των αγορών για το 2004, χωρίς όμως τις υπερβολές του 2000.

”Προτείνουμε στους πελάτες μας να αυξήσουν την έκθεσή τους στη χρηματιστηριακή αγορά κατά 5%-7% σε σχέση με την αγορά ομολόγων, όπως επίσης να προστατευθούν με άλλα επενδυτικά προϊόντα από πιθανές διορθωτικές κινήσεις των αγορών”, υπογράμμισε ο κ. Σέμπαλεστ κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στις έδρες της εταιρίας στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η προστασία των κεφαλαίων επιβάλλεται μετά την πορεία των αγορών την τελευταία τριετία.

”Από τον προηγούμενο Μάιο προτείνουμε στους πελάτες μας να προτιμήσουν την ευρωπαϊκή αγορά, παρ’ όλο που υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα για την πορεία των αλλαγών στην ευρωζώνη, όπως οι μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία, χώρα που βαραίνει με το 40% στο ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα”, εκτιμά ο κ. Σέμπαλεστ, δηλώνοντας ικανοποιημένος ότι ”οι ευρωπαϊκοί τίτλοι προσφέρονται στην ουσία με ”έκπτωση” σε σχέση με τις τιμές των αμερικανικών μετοχών”!

”Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, παρ’ όλα τα θετικά στοιχεία, θα είναι αργή, αποκλείουμε ότι μπορεί να οδηγηθεί σε νέα ύφεση, ενώ προβλέπουμε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2004 η Fed μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια, με αποτέλεσμα η Ευρώπη να ακολουθήσει το αμερικανικό παράδειγμα”, τόνισε το υψηλόβαθμό στέλεχος της JP Morgan, μειώνοντας το συνιστώμενο ορίζοντα επένδυσης σε ομόλογα στα 2–3 χρόνια, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 4-5 χρόνια.

Ο κ. Σέμπαλεστ ικανοποιημένος υπερασπίζεται τις προηγούμενες εκτιμήσεις της JP Morgan, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και ενάμιση χρόνο είχε προβλέψει την υποτίμηση του δολαρίου. Από τη στιγμή όμως που το μεγαλύτερο ποσοστό της υποτίμησης του πράσινου νομίσματος εξαργυρώθηκε από τις αγορές, καθίσταται περισσότερο δύσκολη η εκτίμηση για την άμεση πορεία των συναλλαγματικών ισοτιμιών, γεγονός που καθιστά την JP Morgan επιφυλακτική.

Παρ’ όλο που ο κ. Σέμπαλεστ προβλέπει ότι το ευρώ θα σταθεροποιηθεί στα 1,15 – 1,17 δολάρια, σε χαμηλότερα δηλαδή επίπεδα από τις σημερινές διακυμάνσεις, δεν αποκλείει την περαιτέρω διολίσθηση του δολαρίου έναντι των ασιατικών νομισμάτων, κυρίως εξαιτίας της πολιτικής και των παρεμβάσεων των ασιατικών Κεντρικών Τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v