Τι εκτιμά η Citigroup για ευρω-μετοχές το 2004

Ισχυρές εκτιμά η Citigroup ότι θα είναι οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών μετοχών στο 2004, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει ανάκαμψη των εταιρικών κερδών κατά 14%, βελτίωση του γενικότερου κλίματος, αλλά και επισημαίνοντας τις χαμηλές σχετικά αποτιμήσεις τους.

Τι εκτιμά η Citigroup για ευρω-μετοχές το 2004
Ισχυρή ανάκαμψη στις αποδόσεις ευρωπαϊκών μετοχών αναμένει για το 2004 η Citigroup, ενώ για τις ευρωπαϊκές αγορές θεωρεί πως επίσης θα υπάρξει ανάκαμψη των εταιρικών κερδών και περιορισμός του κόστους.

Ο οίκος, σε έκθεσή του με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου και τίτλο ”European Portfolio Strategist”, εμφανίζεται συνολικότερα αισιόδοξος για τις ευρωπαϊκές μετοχές, επισημαίνοντας ότι οι αποτιμήσεις είναι κοντά στον μέσο όρο των 30 ετών.

Ακόμα, για το επόμενο έτος περιμένει οικονομική ανάκαμψη και χαμηλότερες αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών τίτλων, λόγω του συγκριτικού πλεονεκτήματος που εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν έναντι των ομολόγων, του ρευστού και των αμερικανικών μετοχών.

Κατά την άποψη της Citigroup, στις αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών μετοχών καθρεπτίζονται ακόμη ”άσχημα νέα”, ενώ το risk premium είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά κέρδη, η Citigroup αναμένει ότι θα ανακάμψουν κατά 29% το 2003 και κατά 14% το 2004.

Σε κλαδικό επίπεδο, ο οίκος αναβαθμίζει σε ”overweight” τους κλάδους των ασφαλειών, των βιομηχανικών αγαθών και των εταιριών παροχής υπηρεσιών, ενώ υποβαθμίζει σε ”neutral” αυτόν των κατασκευών και σε ”underweight” αυτόν των εταιριών λιανικής. Επίσης αναβαθμίζει σε ”neutral” τις εταιρίες κοινής ωφέλειας.

Το report της Citigroup περιέχει ακόμη μακροοικονομικές προβλέψεις για τις μεγαλύτερες οικονομίες. Για τις ΗΠΑ εκτιμάται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το 2004 θα διαμορφωθεί στο 5%, ενώ για την ευρωζώνη στο 1,6% και για την Ιαπωνία στο 2,4%. Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα βρεθεί στο 1%, της ευρωζώνης στο 1,6% και της Ιαπωνίας στο –0,4%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, επίσης για το επόμενο έτος, οι ρυθμοί της παγκόσμιας ανάπτυξης εκτιμώνται στο 4%, ενώ αυτοί του πληθωρισμού στο 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v